jueves, 30 de septiembre de 2010

Staking in slapend Spanje


De communistische CCOO en de gematigde UGT staan recht tegenover de bezuinigingsplannen van de socialistische regering van premier Jose Luis Rodriguez Zapatero (ZP voor bekenden).

ZP wil onder andere de pensioengerechtigde leeftijd verhogen van 65 naar 67 en de ambtenarensalarissen met 5 procent korten.


Schokkende plannen voor een land wat op het punt staat achter Griekenland aan te glippen?
Ni de coña; totaal niet.

Desalniettemin is een vrije dag voor de onproductieve Spanjaard toch weer een vrije dag en dat is mooi meegenomen. Het gros van de ´spijbelaars´ is lekker thuisgebleven of op een terrasje gaan zitten. Heerlijk toch? Otra caña!

De overheidsbezuinigingen zijn echter nodig om de grote tekorten weg te werken. Massief hebben we op verschillende niveaus (persoonlijk, provincias, comunidades en nationaal) veel teveel geld uitgegeven. Sterker; grotendeels betrof het geld wat andere Europeanen hebben moeten afstaan...

De bevriezingen van pensioenen en verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar zijn geen leuke zaken. Het is veel leuker om in bed te bliven liggen, dvd´tjes te kijken of je klem te zuipen op het terras van je lokale bar (onder het mom ´overtuigen is overdrijven´..), maar een land zoals Nederland kijkt toch weer meer naar de toekomst.

Dat ZP geen leider is, staat buiten kijf. De door hem gepresenteerde plannen zijn echter een noodzakelijk kwaad om Griekse toestanden te voorkomen. Wanneer die plannen niet doorgevoerd worden kunnen we hier straks -volgens Griekse traditie- na het feestje de scherven oprapen.
www.redrockfx.com, werner finance, vincent Werner Financewerner,